To år etter at Vilde Regine Tellnes (28) sto på en hjemmesnekret stand i Bergen, er hun på vei til Richard Bransons private øy for å møte andre entreprenører.
Hvis kun halvparten av verdens befolkning skal være med å skape fremtiden, er det et enormt samfunnsøkonomisk tap», skriver gründer Vilde Regine Tellnes
Matvegg gründerne har fått inn ti friske millioner. Nylig åpnet selskapet salatautomat på Oslo S. Snart kommer 60 nye lokasjoner over hele landet.
Selv har Tellnes opplevd berg-og-dal-banen i jakten på finansiering for å satse på egen ide: Matbokser med sunn mat i automater på trafikkerte steder.
I tillegg til automater som plasseres i det offentlige rom, fant Healthy Eats et ekstra ben å stå på under pandemien. Da kantinene stengte, kom forespørslene om salat-automater tilpasset bedrifter. Dette er noe Healthy Eats vil satse tyngre på fremover, med en abonnementsløsning for bedriftskunder.
De to Bergensbaserte bedriftene deler mye av de samme verdiene, spesielt under bærekraft og lokal tilhørighet. Begge er svært opptatt av å levere kvalitetsprodukter som med minst mulig fotavtrykk.
Etter tre måneder i Silicon Valley bestemte Vilde Regine Tellnes (27) seg for å satse for fullt på sunn ferdigmat.
Grønne ambisjoner: Healthy Eats har fått 15 salgsautomater med salater på plass i løpet av det første driftsåret i 2021. I løpet av 2022 har de ambisjoner om å åpne 65 nye steder i Oslo og Bergen.
Forretningsideen var enkel. Vilde Regine Tellnes og Arve Førland Eide ville løse et hverdagsproblem: De ville gjøre det enklere å spise sunn mat i en travel hverdag
Som 16-åring skulle Vilde Regine Tellnes ta Starbucks til Norge, men Umoe kom henne i forkjøpet. Med sin bakgrunn fra Silicon Valley satser hun og investorer som Trond Riiber Knudsen på en ny fastfood-kjede med sunn og bærekraftig mat.
Med sin bakgrunn fra Silicon Valley og inspirasjon fra samboer og Cutters-gründer Kristian Solheim ruller Vilde Regine Tellnes ut matvegger med sunn mat som gjør det enklere å spise sunt i farten.
Pallplassen beviser at det går an å levera eit godt produkt til grei pris, utan at det skal gå på kostnad av ferskheit og kvalitet.
Hvilket hverdagsproblem har studenter, unge folk i næringslivet, foreldre og eldre til felles? Vilde Regine Tellnes fant svaret. Løsningen på problemet, plasserte hun i en svær kjølevegg.
Det vil være økende behov for å styrke salg- og markedsapparatet for å rigge Healthy EATS for vekst. Vi har en tre stegs rakettmodell hvor vi først skalerer i Norge med 100 lokasjoner innen utgangen av 2022, deretter ekspanderer vi til Norden og så internasjonalt.
På kort tid har Healthy EATS AS gjort stor lykke med sine «food walls» – automater med sunne og næringsrike lunsjretter. Etter at den første lokasjonen ble åpnet i november i fjor har det kommet seks til. Alle plassert i Bergensområdet; på sykehus, utdanningsinstitusjoner, arbeidsplasser og kjøpesentre.
Slik skal hun posisjonere selskapet for å kapre markedet innen fastfood i Norge, Norden og Europa.
Anniken fikk en fot innenfor hos start-up-selskapet Healthy EATS høsten 2020. Healthy EATS er et selskap som er opptatt av, og produserer, sunn, fersk og bærekraftig fast food. Selskapet har en visjon om å bedre folkehelsen i Norge.
— Vi måtte snu den tradisjonelle restaurantmodellen på hodet for å sikre enkel tilgang til sunn og bærekraftig mat til en fornuftig pris. Vi kutter alle mellomledd, og opererer på 1,5 kvadratmeter med et sentralisert kjøkken.
Healthy EATS ønsker å bli den ledende aktøren innen sunn fastfood i Europa. Som markedssjef har Anniken Veland Sætre fått i oppdrag å kommunisere ut hva Healthy EATS er og hva selskapet står for.
Målet til det ferske fastfoodselskapet Healthy EATS er å bidra til å halvere fedme i Norge innen 2030. De fikk nylig innvilget 1,1 million kroner fra Norges forskningsråd og Innovasjon Norge for å bedre folkehelsen og kutte utslipp fra matbransjen.
Bergenseren, som er en av D2s 30 ledestjerner under 30 år i 2021 og en av gründerne bak oppstartsbedriften Healthy Eats, var selv overvektig som barn.
Se for deg at du er på tur med en sekk på fjellet. Når du går mot toppen, kjenner du det er tungt og at det er svært godt å ta sekken av seg. Dette er en sekk som overvektige barn bærer med seg hele tiden.
Ditt neste fast food-måltid kan komme fra den norske startupen Healthy EATS: — Ved hjelp av ny teknologi skal vi endre hvordan sunn mat serveres, kjøpes, og leveres, forteller CEO og gründer Vilde Regine Tellnes.
Selger salat fra automat. Få måneder etter oppstart er bergensselskapet verdsatt til 15 millioner kroner.
Healthy EATS er et nyoppstartet foodtech selskap, som fokuserer på sunn og bærekraftig fastfood ved hjelp av ny teknologi. Gjennom Food Walls blir det enklere å kjøpe med seg sunnere mat i en travel hverdag.
Healthy Eats henter sin første runde til en prising på 15 millioner kroner. Gründer Vilde Regine Tellnes forteller om solid etterspørsel.
HEALTHY EATS: Inni matveggen på Bergen storsenter ved Bystasjonen, er det fristande friske salater.
En god forretningsidé trenger ikke være basert på et helt nytt eller ukjent konsept. Gjennom mat-teknologi har studentbedriften Healty Eats funnet en effektiv måte å selge sunn fast-food til folk på farten.
Glem cola, snacks og sjokolade. Snart kan du kjøpe fersk salat fra automat på 20 utvalgte steder i Bergen. Matekspert applauderer nyheten.
Bergen blir startbyen for selskapet som skal distribuere bærekraftig og sunn fastfood til folk i farten. Til høsten dukker landets første «foodwall» opp på Bergen Storsenter.
- Dagens hurtigmatkjeder har hårreisende CO2-utslipp. Produksjonen av enorme mengder med rødt kjøtt og ikke minst de store mengdene med vann som kreves for produksjonen skaper store og svært alvorlige konsekvenser for fremtiden, sier Vilde Regine Tellnes til Nettavisen.
Et konsept om å levere sunn og bærekraftig fast-food via nye teknologiske løsninger, har gitt masterstudent Vilde Regine Tellnes og kollegene i Healthy EATS en tildeling på én million kroner gjennom Forskningsrådets STUD-ENT-ordning.