Healthy Eats i media

21/8/2023
Innlegg

Hvorfor spise sunt på jobb?

Å spise sunt og variert er avgjørende for å opprettholde god helse og øke produktiviteten. Ved å velge sunn mat og snacks kan du gi kroppen drivstoffet den trenger for å holde seg energisk og fokusert gjennom dagen. Husk å ta pauser og hold deg hydrert for å opprettholde energinivået ditt. Med et sunt kosthold kan du forbedre arbeidsytelsen og nyte et sunnere liv.

8/8/2023
YouTube

The Future of Fast Food

How much does food matter for your health? Why is almost all fast food unhealthy? And can we do something to change that? Vilde Regine wants to change the concept of Fast Food. She noticed how most food on the go is unhealthy, and most healthy food is inaccessible – and set out to change that. This talk was given at a TEDx event using the TED conference format but independently organized by a local community

7/3/2023
TV2

Skal til Bransons øy i Karibia: – Vi ble målløse og stolte

To år etter at Vilde Regine Tellnes (28) sto på en hjemmesnekret stand i Bergen, er hun på vei til Richard Bransons private øy for å møte andre entreprenører.

23/5/2022
Bergens Tidende

Tre ting jeg skulle ønske jeg visste før jeg ble gründer

Hvis kun halvparten av verdens befolkning skal være med å skape fremtiden, er det et enormt samfunnsøkonomisk tap», skriver gründer Vilde Regine Tellnes

18/5/2022
Bergensavisen

Millionene triller inn hos matvegg-selskap

Matvegg gründerne har fått inn ti friske millioner. Nylig åpnet selskapet salatautomat på Oslo S. Snart kommer 60 nye lokasjoner over hele landet.

29/4/2022
NRK

Uenig i svartmaling av kvinners gründermulighet: – Positiv opplevelse

Selv har Tellnes opplevd berg-og-dal-banen i jakten på finansiering for å satse på egen ide: Matbokser med sunn mat i automater på trafikkerte steder.

22/4/2022
Shifter

Ba om råd, hentet åtte millioner kroner for å gro salatvegg til 60 nye lokasjoner

I tillegg til automater som plasseres i det offentlige rom, fant Healthy Eats et ekstra ben å stå på under pandemien. Da kantinene stengte, kom forespørslene om salat-automater tilpasset bedrifter. Dette er noe Healthy Eats vil satse tyngre på fremover, med en abonnementsløsning for bedriftskunder.

21/2/2022

Veien mot en grønnere arbeidshverdag - Polardrikk og Healthy EATS inngår samarbeid

De to Bergensbaserte bedriftene deler mye av de samme verdiene, spesielt under bærekraft og lokal tilhørighet. Begge er svært opptatt av å levere kvalitetsprodukter som med minst mulig fotavtrykk.

31/1/2022
TV2

Slik vil gründer Vilde Regine (27) bremse fedmeepidemien

Etter tre måneder i Silicon Valley bestemte Vilde Regine Tellnes (27) seg for å satse for fullt på sunn ferdigmat.

21/1/2022
E24

Ny forskning: Klimafordelen ved å spise mindre kjøtt kan være dobbelt så stor

Grønne ambisjoner: Healthy Eats har fått 15 salgsautomater med salater på plass i løpet av det første driftsåret i 2021. I løpet av 2022 har de ambisjoner om å åpne 65 nye steder i Oslo og Bergen.

19/1/2022
E24

Vilde (27) slet med ekstra vekt som barn. Nå vil hun gjøre salat til den nye hurtigmaten.

Forretningsideen var enkel. Vilde Regine Tellnes og Arve Førland Eide ville løse et hverdagsproblem: De ville gjøre det enklere å spise sunn mat i en travel hverdag.

18/1/2022
Finansavisen

Vilde Regine Tellnes i Healthy Eats har tatt med erfaring fra Cutters og Silicon Valley for å vokse lynraskt i Europa

Som 16-åring skulle Vilde Regine Tellnes ta Starbucks til Norge, men Umoe kom henne i forkjøpet. Med sin bakgrunn fra Silicon Valley satser hun og investorer som Trond Riiber Knudsen på en ny fastfood-kjede med sunn og bærekraftig mat.

13/11/2021
Finansavisen

70 prosent av alle nordmenn er overvektige

Med sin bakgrunn fra Silicon Valley og inspirasjon fra samboer og Cutters-gründer Kristian Solheim ruller Vilde Regine Tellnes ut matvegger med sunn mat som gjør det enklere å spise sunt i farten.

22/10/2021
Sunnhordland

Arve (24) gjer det skarpt på sunn hurtigmat. Denne veka blei det pallplassering

Pallplassen beviser at det går an å levera eit godt produkt til grei pris, utan at det skal gå på kostnad av ferskheit og kvalitet.

21/10/2021
SpareBank

Folkehelse på farten

Hvilket hverdagsproblem har studenter, unge folk i næringslivet, foreldre og eldre til felles? Vilde Regine Tellnes fant svaret. Løsningen på problemet, plasserte hun i en svær kjølevegg.

20/10/2021
KOM24

Healthy EATS ansetter salg- og markedsmedarbeider i Bergen

Det vil være økende behov for å styrke salg- og markedsapparatet for å rigge Healthy EATS for vekst. Vi har en tre stegs rakettmodell hvor vi først skalerer i Norge med 100 lokasjoner innen utgangen av 2022, deretter ekspanderer vi til Norden og så internasjonalt.

1/10/2021
Etablerersenteret

Revolusjonerende «boksemat»

På kort tid har Healthy EATS AS gjort stor lykke med sine «food walls» – automater med sunne og næringsrike lunsjretter. Etter at den første lokasjonen ble åpnet i november i fjor har det kommet seks til. Alle plassert i Bergensområdet; på sykehus, utdanningsinstitusjoner, arbeidsplasser og kjøpesentre.

14/9/2021
KOM24

Anniken ble markedssjef som 21 åring: – Målet vårt er å bli ledende innen sunn fastfood

Slik skal hun posisjonere selskapet for å kapre markedet innen fastfood i Norge, Norden og Europa.

6/9/2021
Høyskolen Kristiania

21-åringen som ble markedssjef

Anniken fikk en fot innenfor hos start-up-selskapet Healthy EATS høsten 2020. Healthy EATS er et selskap som er opptatt av, og produserer, sunn, fersk og bærekraftig fast food. Selskapet har en visjon om å bedre folkehelsen i Norge.

19/8/2021
SHE

Vil redde verden med sunn mat

— Vi måtte snu den tradisjonelle restaurantmodellen på hodet for å sikre enkel tilgang til sunn og bærekraftig mat til en fornuftig pris. Vi kutter alle mellomledd, og opererer på 1,5 kvadratmeter med et sentralisert kjøkken.

15/7/2021
KOM24

Satser på sunn fastfood - slik jobber de med markedsføring i oppstarten

Healthy EATS ønsker å bli den ledende aktøren innen sunn fastfood i Europa. Som markedssjef har Anniken Veland Sætre fått i oppdrag å kommunisere ut hva Healthy EATS er og hva selskapet står for.

16/6/2021
NSCC

Vil skape McDonald’s for sunn mat

Målet til det ferske fastfoodselskapet Healthy EATS er å bidra til å halvere fedme i Norge innen 2030. De fikk nylig innvilget 1,1 million kroner fra Norges forskningsråd og Innovasjon Norge for å bedre folkehelsen og kutte utslipp fra matbransjen.

10/6/2021
D2 - DN

Hun tar opp kampen mot den usunne ferdigmaten

Bergenseren, som er en av D2s 30 ledestjerner under 30 år i 2021 og en av gründerne bak oppstartsbedriften Healthy Eats, var selv overvektig som barn.

2/5/2021
Bergens Tidende

En fornuftig samtale om vekt, mat og aktivitet skader ingen barn

Se for deg at du er på tur med en sekk på fjellet. Når du går mot toppen, kjenner du det er tungt og at det er svært godt å ta sekken av seg. Dette er en sekk som overvektige barn bærer med seg hele tiden.

27/4/2021
Startup Norway

Healthy EATS om deltakelsen i Fundraising For Startups-programmet: — Hjalp oss å få en så effektiv kapitalinnhenting-prosess som mulig

Ditt neste fast food-måltid kan komme fra den norske startupen Healthy EATS: — Ved hjelp av ny teknologi skal vi endre hvordan sunn mat serveres, kjøpes, og leveres, forteller CEO og gründer Vilde Regine Tellnes.

8/4/2021
Nettavisen

Pengesterke investorer står i kø for satse på denne duoen

Selger salat fra automat. Få måneder etter oppstart er bergensselskapet verdsatt til 15 millioner kroner.

24/3/2021
Connect Vest

Connect Springbrett ga synlighet til Healthy EATS

Healthy EATS er et nyoppstartet foodtech selskap, som fokuserer på sunn og bærekraftig fastfood ved hjelp av ny teknologi. Gjennom Food Walls blir det enklere å kjøpe med seg sunnere mat i en travel hverdag.

12/3/2021
Shifter

Skal bruke Cutters-metoden for å erobre Europa med en vegg av salat: «Ingen skal klare å ta oss igjen»

Healthy Eats henter sin første runde til en prising på 15 millioner kroner. Gründer Vilde Regine Tellnes forteller om solid etterspørsel.

1/1/2021
Sunnhordland

Stord-gründeren klar med sunn automat-mat

HEALTHY EATS: Inni matveggen på Bergen storsenter ved Bystasjonen, er det fristande friske salater.

1/1/2021
Utdanning i Bergen

Kombinerer matteknologi og bærekraft

En god forretningsidé trenger ikke være basert på et helt nytt eller ukjent konsept. Gjennom mat-teknologi har studentbedriften Healty Eats funnet en effektiv måte å selge sunn fast-food til folk på farten.

22/11/2020
Bergensavisen

Dette er byens første sunne lunsj-automat

Glem cola, snacks og sjokolade. Snart kan du kjøpe fersk salat fra automat på 20 utvalgte steder i Bergen. Matekspert applauderer nyheten.

6/8/2020
Bergensavisen

Bergensgründer vil revolusjonere fastfoodbransjen

Bergen blir startbyen for selskapet som skal distribuere bærekraftig og sunn fastfood til folk i farten. Til høsten dukker landets første «foodwall» opp på Bergen Storsenter.

12/5/2020
Nettavisen

Vilde Regines plan for å endre nordmenns spisevaner har tatt av: - Et godt måltid, bedre samvittighet og mer tid.

- Dagens hurtigmatkjeder har hårreisende CO2-utslipp. Produksjonen av enorme mengder med rødt kjøtt og ikke minst de store mengdene med vann som kreves for produksjonen skaper store og svært alvorlige konsekvenser for fremtiden, sier Vilde Regine Tellnes til Nettavisen.

30/4/2020
UiB

Millionidé om sunn fast-food

Et konsept om å levere sunn og bærekraftig fast-food via nye teknologiske løsninger, har gitt masterstudent Vilde Regine Tellnes og kollegene i Healthy EATS en tildeling på én million kroner gjennom Forskningsrådets STUD-ENT-ordning.